Kõik suuremad keskpangad on sel nädalal tähelepanu keskpunktis, kui nad kogunevad oma aasta viimastele koosolekutele.

Fed: oodatakse intressitõusu

Fed: oodatakse intressitõusu

USA Föderaalreserv peaks otsustama intressimäära tõusu 50 baaspunkti võrra. CME futuuride hinnangul on see 90% tõenäoline. Kui ootused täituvad, USD langeb ja riskivaradel on võimalus tõusta.

USD: inflatsioonil on varuks üllatus

USD: inflatsioonil on varuks üllatus

USA esitab oma novembri inflatsioonistatistika. Tarbijahinnaindeks langeb aastaga keskmiselt 7.3%ni, mis võib viidata surve olulisele vähenemisele. EUR/USD valuutapaari volatiilsus võib märkimisväärselt suureneda ning välistada ei saa ka noteeringute järske kõikumisi.

GBP: ootab toetust

GBP: ootab toetust

Ühendkuningriik avaldab statistikat tööstustoodangu ja tööturu kohta. Oma rahapoliitika üle otsustab Inglismaa keskpank. Intressimäär peaks tõusma 3 protsendilt 3.5 protsendile aastas. GBP võiks toetust saada.

EUR: tugev positsioon

EUR: tugev positsioon

Euroopa Keskpank kohtub ja analüüsib oma rahapoliitika komponente. Tõenäoliselt tõuseb intressimäär 50 baaspunkti võrra 2.5%ni aastas. EUR vahetuskurss hoiab tugevat positsiooni ja praegu on vähe, mis seda muuta saab.

Hiina: palju statistilisi andmeid

Hiina: palju statistilisi andmeid

Hiina avaldab statistika oma tööstustoodangu, põhivarainvesteeringute, jaemüügi ja töötuse määra kohta. Lisaks toimub Hiina riikliku statistikabüroo pressikonverents. Tugevad aruanded toetavad riskantseid varapositsioone.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.