Selles artiklis selgitame, kuidas muutus NASDAQ-100 indeks 19. detsembril, proovime analüüsida, mis saab uustulnukate väärtusest, ja selgitame valikute tegemisel kasutatud kriteeriume.

NASDAQ-100 indeksi kokkuvõte

ta NASDAQ-100 (NAS100) on USA aktsiaindeks mis hõlmab kapitalisatsiooni järgi 100 suurimat ettevõtet, mis esindavad erinevaid majandussektoreid peale rahanduse. Selle ajalugu sai alguse 1985. aastal. Indeks jaguneb järgmiselt: tehnoloogiasektor moodustab 51.2%, sideteenuste sektor 15.2%, tarbijasektor 13.5% ja kõik ülejäänud sektorid ei ületa 10%.

NASDAQ-100 indeksi koostise jaotus sektorite kaupa
NASDAQ-100 indeksi koostise jaotus sektorite kaupa

Ettevõtete valiku kriteeriumid

 • Noteeritud NASDAQi börsil
 • 100 suurimat ettevõtet kapitalisatsiooni järgi
 • Viimase kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht ületab 200,000 XNUMX aktsiat
 • Kui emitent on asutatud väljaspool USA-d, tuleb tema aktsiate optsioonidega kaubelda USA börsil
 • Valikuprotsessi käigus saadakse nimekiri 125 ettevõttest, millest 100 on indeksis, ülejäänud aga ootenimekirjas
 • Siia ei kuulu finantssektori ettevõtted
 • Siia ei kuulu ettevõtted, kes on esitanud pankrotiavalduse

NASDAQ-100 värskendus 2022. aastal

Indeks tasakaalustatakse igal aastal detsembris. Kui emitent muutub mingil hetkel kõlbmatuks – näiteks ühinemise või omandamise, NASDAQ-i börsilt lahkumise või pankroti korral –, eemaldatakse tema aktsia indeksist ja asendatakse ootenimekirjas mõne teise ettevõttega, ootamata ära kuni XNUMX. aasta lõpuni. aasta.

NASDAQ-100 hõlmas 101. aastal 2022 ettevõtet, Constellation Energy Corp (NASDAQ: CEG) lahkus Exelon Corporationist (NASDAQ: EXC) ja jäi indeksisse. Seitse emitenti – VeriSign Inc. (NASDAQ: VRSN), Skyworks Solutions Inc. (NASDAQ: SWKS), Splunk Inc. (NASDAQ: SPLK), Baidu Inc. (NASDAQ: BIDU), Match Group Inc. (NASDAQ: MTCH), DocuSign Inc. (NASDAQ: DOCU) ja NetEase Inc. (NASDAQ: NTES) – lahkusid nimekirjast 19. detsembril.

Nende asemele tuli kuus ettevõtet – CoStar Group Inc. (NASDAQ: CSGP), Rivian Automotive Inc. (NASDAQ: RIVN), Warner Bros. Discovery Inc. (NASDAQ: WBD), GlobalFoundries Inc. (NASDAQ: GFS), Baker Hughes Ettevõte (NASDAQ: BKR) ja Diamondback Energy Inc. (NASDAQ: FANG).

Turuosaliste reaktsioon NASDAQ-100 tasakaalustamisele

Kui indeksisse lisandub uusi ettevõtteid, on indeksifondidel kohustus oma aktsiad ära osta. Kui vaatame NASDAQ-100 uustulnukate aktsiagraafikuid, siis on näha nende aktsiate kauplemismahu tõusu tasakaalustusperioodil.

Fortinet, Datadog, Zscaler ja Palo Alto Networks jagavad edetabeleid
Fortinet, Datadog, Zscaler ja Palo Alto Networks jagavad edetabeleid

NASDAQ-100 tasakaalustamine 2018. aastal

Indeksiettevõtetele lisatud aktsiate 2019. aasta tootlused:

 • Advanced Micro Devices Inc. (NASDAQ: AMD): +141%
 • Lululemon Athletica Inc. (NASDAQ: LULU): +104%
 • NetApp Inc. (NASDAQ: NTAP:- +5%
 • United Continental Holdings Inc. (NASDAQ: UAL): +9%
 • VeriSign Inc. (NASDAQ: VRSN): +34%
 • Willis Towers Watson aktsiaselts (NASDAQ: WTW): +37%

Kõigi kuue ettevõtte 2019. aasta investeeringutasuvus on 55%, mis on 10% kõrgem kui NASDAQ-100 indeksi tootlus samal perioodil.

NASDAQ-100 tasakaalustamine 2019. aastal

Indeksisse lisatud ettevõtete aktsiate 2020. aasta tootlused:

 • ANSYS Inc. (NASDAQ: ANSS): +40%
 • CDW Corporation (NASDAQ: CDW): -4%
 • Copart Inc. (NASDAQ: CPRT): +37%
 • CoStar Group Inc. (NASDAQ: CSGP): +54%
 • Seattle Genetics Inc. (NASDAQ: SGEN): +76%
 • Splunk Inc. (NASDAQ: SPLK): +11%

2020. aastaks ulatus investeeringutasuvus nendesse ettevõtetesse 35%, samas kui NASDAQ-100-s oli see 45%.

NASDAQ-100 tasakaalustamine 2020. aastal

Indeksisse lisatud ettevõtete aktsiate 2021. aasta tootlused:

 • American Electric Power Company Inc. (NASDAQ: AEP): +7%.
 • Marvell Technology Group Ltd (NASDAQ: MRVL): +100%
 • Match Group Inc. (NASDAQ: MTCH): -19%
 • Okta Inc. (NASDAQ: OKTA): -19%
 • Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON): -70%
 • Atlassian Corporation Plc (NASDAQ: TEAM): +50%

2021. aastaks ulatus investeeringutasuvus nendesse ettevõtetesse 7%, samas kui NASDAQ-100-s oli see 27%.

NASDAQ-100 tasakaalustamine 2021. aastal

Indeksisse lisatud ettevõtete aktsiate 2022. aasta tootlus:

 • Airbnb Inc. (NASDAQ: ABNB)” -49%
 • Fortinet Inc. (NASDAQ: FTNT): -22%
 • Palo Alto Networks Inc. (NASDAQ: PANW): -12%
 • Lucid Group Inc. (NASDAQ: LCID): -80%
 • Zscaler Inc. (NASDAQ: ZS): -62%
 • Datadog Inc. (NASDAQ: DDOG): -55%

Ülaltoodud ettevõtete 2022. aasta kumulatiivne tootlus oli -46%, indeksi tootlus aga -31%.

järeldus

Aastatel 2018–2021 (kaasa arvatud) a kvantitatiivne leevendamine kehtis programm, mille käigus langetati USA intressimäära 2.5%-lt 0.25%-le. See oli soodne ärikeskkond, mis võimaldas isegi COVID-19 pandeemia ajal indeksisse lisatud ettevõtete aktsiatel näidata positiivset tootlust.

2022. aastal alustas Föderaalreservi Süsteem (FED) aga intressimäära tõstmist ja käivitas kvantitatiivne karmistamine programmi. Nagu selgus, oli neil otsustel aktsiahindadele negatiivne mõju kui pandeemial.

Eespool käsitletud perioodidest olid indeksi uutesse tulijatesse tehtud investeeringute tootlused NASDAQ-2019 omadest kõrgemad vaid 100. aastal. Lisaks ei olnud noteeritud aktsiate tootlus korrelatsioonis indeksi ega teiste nimekirjas olevate aktsiatega.

Sellest võib järeldada, et ettevõtete indeksisse kaasamine ei avalda nende aktsiahinnale tugevat mõju. Viimase nelja aasta andmete põhjal võib eeldada, et keskpanga poliitika on olnud aktsiahindu mõjutav võtmetegur.

Investeerige Ameerika aktsiatesse RoboForexiga soodsatel tingimustel! Reaalsete aktsiatega saab kaubelda platvormil R StocksTrader alates 0.0045 dollarist aktsia kohta, minimaalse kauplemistasuga 0.5 dollarit. Samuti saate proovida oma kauplemisoskusi R StocksTrader platvorm demokontol registreeruge lihtsalt RoboForexis ja avage kauplemiskonto.


Materjali valmistab ette

Ta on olnud finantsturul alates 2004. aastast. Alates 2012. aastast kaupleb Ameerika börsil aktsiatega ja avaldab börsil analüütilisi artikleid. Osaleb aktiivselt RoboForexi harivate veebiseminaride ettevalmistamisel ja läbiviimisel.