Vaevalt jõulu- ja aastavahetusnädal statistikat ja sündmusi täis saab, kuid põhjuste korral võib turg näidata suuri hinnakõikumisi.

USD: rahulikud jõulud

USD: rahulikud jõulud

USA on kogu olulise statistika juba esitanud ja horisont on neljapäevani rahulik. Vaadake iganädalast aruannet töötushüvitiste kohta ja Chicago tootmise PMI-d. Kui emotsionaalseid vallandajaid silmapiiril pole, jääb USD haavatavaks.

JPY: sekkumised on olulised

JPY: sekkumised on olulised

Jaapan avaldab aruandeid jaemüügi, uute majade vundamentide ja tööstustoodangu kohta. Samuti esineb kõnega Jaapani keskpanga juht. JPY peaks pärast mitmeid BoJ-i sekkumisi püsima tugevana.

EUR: lootus EKP-le

EUR: lootus EKP-le

Euroala hakkab välja andma statistikat eraldi riikide kohta: inflatsioon Hispaanias, sularahamahud ja riigivõlakirjade oksjonid. Euro jaoks on võtmeks EKP röövmeeleolud ja otsustavus intressimäära edasise kasvu suhtes.

Brent: ootab kohtumist

Brent: ootab kohtumist

OPEC+ kohtumine on kavandatud jaanuari algusesse. Kas osalejad hakkavad otse tootmiskvootide vähendamise üle arutama, pole otsustatud seni, kuni kehtivad piirangud on juba raskesti jälgitavad. Kuni kohtumiseni huvitab turgu vaid USA reklaam õli reservid. Brendi hind jääb neutraalseks.

GBP: Briti täpsus

GBP: Briti täpsus

Suurbritannia sel nädalal ei anna meile ei statistikat ega sündmusi. Inglise keskpanga järjekindel võitlus inflatsiooni vastu ja Brexiti tühistamise riskide puudumine on GBP jaoks äärmiselt oluline. Välistele sündmustele reageerib valuuta valikuliselt.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.