Täna räägime ettevõtetest, kelle varude nende sidusettevõtted investeerisid aktiivselt 2022. aasta kahe viimase nädala jooksul. Viis suurimat tehingut hõlmasid Lucid Group Inc., Dave & Buster's Entertainment Inc., Chargepoint Holdings Inc., STAAR Surgical Company ja Mediaco Holding Inc väärtpaberite ostmist.

1. Lucid Group – 915 miljonit USD

Investeeritud vahendite poolest suurim tehing oli USA elektriautode tootja Lucid Group Inc. (NASDAQ: LCID) aktsiate ost. Ayar Third Investment Co., kellele kuulub üle 10% Lucid Groupist, ostis 914.9. detsembril 22 autotootja aktsiaid 2022 miljoni USA dollari väärtuses.

Vastavalt Ayar Third Investmenti esitatud vormile 13F ostis fond peaaegu 86 miljonit aktsiat hinnaga 10.67 USA dollarit osaku kohta. Selle artikli kirjutamise ajal kauples Lucid Group 40% sellest väärtusest madalamal.

2. Dave & Buster's Entertainment – ​​39 miljonit USD

Hill Path Capital Partners LP, mis on seotud ettevõttega Dave & Buster's Entertainment Inc. (NASDAQ: PLAY), omandas 1.1.–39.2. detsembrini 21 30 miljoni USA dollari eest 2022 miljonit USA meelelahutus- ja restoraniketi aktsiat.

Hill Path Capital Partnersi keskmine Dave & Buster's Entertainmenti väärtpaberite ostuhind oli 34.31 USA dollarit. Selle artikli kirjutamise ajal hinnati ettevõtte aktsiaid 38.6 USD-le.

Hill Path Capital Partnersi osalus ettevõttes Dave & Buster's Entertainment ületab nüüd 10%. Tuletame meelde, et fond alustas selle restorani- ja meelelahutusäri väärtpaberite kokkuostmist 2022. aasta oktoobris.

3. Chargepoint Holdings – 12 miljonit USD

Q-GRG VII (CP) Investment Partners LLC ostis 1.4. ja 11.8. detsembril 27 miljonit Chargepoint Holdings Inc. (NYSE: CHPT) väärtpaberit 28 miljoni USA dollari eest. Keskmine ostuhind oli 8.28 USA dollarit osaku kohta ja väärtpaberite väärtus artikli kirjutamise hetkel 9 USA dollarit.

Chargepoint Holdings on USA ettevõte, mis arendab elektrisõidukite infrastruktuuri. See on spetsialiseerunud laadimisjaamade riist- ja tarkvarale.

Väärib märkimist, et enne seda tehingut oli Q-GRG VII (CP) Investment Partnersi osalus Chargepoint Holdingsis üle 10%. Kummalisel kombel eelistasid Chargepoint Holdingsiga seotud isikud mullu detsembris oma aktsiaid müüa.

Chargepoint Holdingsi sidusettevõtte tehingud
Chargepoint Holdingsi sidusettevõtte tehingud

4. STAAR Surgical – 9 miljonit USD

STAAR Surgical Company (NASDAQ: STAA) projekteerib, arendab, toodab ja turustab koos oma tütarettevõtetega meditsiiniinstrumente ja -seadmeid ning silmaläätsi. Ettevõte tegutseb USA, Aasia ja Euroopa turgudel.

27.–29. detsembril omandas Broadwood Partners, LP, fond, millel on üle 10% osalusega ettevõttes STAAR Surgical Company, enam kui 187,000 8.8 ettevõtte aktsiat 47 miljoni USA dollari eest. Keskmine ostuhind oli 60 USD ühiku kohta. Selle artikli kirjutamise ajal kaubeldi STAAR Surgical Company aktsiate hinnaga XNUMX USA dollarit.

5. Mediaco Holding – 4 miljonit USD

Mediaco Holding Inc (NASDAQ: MDIA), Emmis Communications Corporationi tütarettevõte, omab ja haldab USA-s raadiojaamu. 28. detsembril ostis fond Standard General LP 3.3 miljonit oma aktsiat 4 miljoni USA dollari eest. Keskmine ostuhind ulatus 1.2 USD-ni. Artikli kirjutamise hetkel oli väärtpaberite väärtus 1.71 USD osaku kohta. Fondi osalus Mediaco Holdingus ületab 10%.

järeldus

Möödunud aasta lõpus olid suurimad sidusettevõtete tehingud seotud ettevõtete Lucid Group Inc., Dave & Buster's Entertainment Inc., Chargepoint Holdings Inc., STAAR Surgical Company ja Mediaco Holding Inc väärtpaberitega. Ülalloetletud ostudel on ühine see, et need kõik hõlmavad investeerimisfonde.

Investeerige Ameerika aktsiatesse RoboForexiga soodsatel tingimustel! Reaalsete aktsiatega saab kaubelda platvormil R StocksTrader alates 0.0045 dollarist aktsia kohta, minimaalse kauplemistasuga 0.5 dollarit. Samuti saate proovida oma kauplemisoskusi R StocksTrader platvorm demokontol registreeruge lihtsalt RoboForexis ja avage kauplemiskonto.


Materjali valmistab ette

Ta on olnud finantsturul alates 2004. aastast. Alates 2012. aastast kaupleb Ameerika börsil aktsiatega ja avaldab börsil analüütilisi artikleid. Osaleb aktiivselt RoboForexi harivate veebiseminaride ettevalmistamisel ja läbiviimisel.