Sel nädalal keskendutakse Kanada keskpanga intressimäärade tõstmisele ning Euroopa ja Austraalia inflatsioonistatistikale.

CAD: oodatakse intressimäärade tõusu

CAD: oodatakse intressimäärade tõusu

Kanada keskpank võib kolmapäeval tõsta intressimäära 25 baaspunkti võrra 4.25%-lt 4.5%-le. Prognoositav tõus vastab ootustele ja võib Kanada dollari uude kallinemise lainele suruda. See on tõenäoliselt viimane intressimäärade tõstmine Kanada rahapoliitika karmistamise tsüklis.

USD: nõrk statistika

USD: nõrk statistika

Tõenäoliselt pettumust valmistav statistika avaldab survet juba langevale USA dollarile. Eeldatavasti avaldatakse neljanda kvartali kestvuskaupade tellimusi ja SKPd – näitajad võivad ootustele alla jääda. Teisipäeval esitatakse S&P Global PMI andmed, mis viitavad juba jaanuari äritegevuse võimalikule langusele.

EUR: EKP toetus

EUR: EKP toetus

Euroopa Keskpank lubab oma eeloleval koosolekul tõsta intressimäärasid 50 baaspunkti võrra 2.5%-lt 3%-le. Lisaks keskendutakse Saksamaa jaanuarikuise Ifo ärikliima indeksi avalikustamisele ja EKP presidendi Christine Lagarde'i kõnele.

GBP: keskenduge PMI-le

GBP: keskenduge PMI-le

Positiivsed üllatused Ühendkuningriigi andmete avaldamisel võivad aidata Ühendkuningriigi naelal konsolideeruda kõrgemale praegusest kõrgeimast tasemest, millest seni on täheldatud langustrendi tagasitõmbumist. Teisipäeval ilmuvad turule töötleva tööstuse ja teenindussektori äritegevuse indeksi väärtused, mille puhul on oodata mõningaid kõrvalekaldeid varasematest näitajatest.

AUD: inflatsiooniandmed

AUD: inflatsiooniandmed

Tarbijahinnaindeksi kvartaliandmed avaldatakse kolmapäeval. Kuna Austraalia on endiselt hädas inflatsiooniga, võib novembri kaalutud keskmine tarbijahinnaindeks taas tõusta. See sunnib Austraalia keskpanga järjekordset intressimäära tõstma 25 baaspunkti võrra juba veebruaris.


Materjali valmistab ette

Finantsanalüütik ja edukas kaupleja; eelistab oma praktikas väga lenduvaid instrumente. Korraldab igapäevaseid veebiseminare kauplemise kohta ja kujundab RoboForexi õppematerjale.