Sel nädalal on tähelepanu keskpunktis kolm intressimäära otsust – Fed, EKP ja Bank of England. Reedel suurendavad USA tööhõivearuanded volatiilsust märkimisväärselt.

NZD: tööhõivearuanne

NZD: tööhõivearuanne

Uus-Meremaalt tuleb esimene partii tõsiseid majandusuudiseid, mis võivad vallandada turuaktiivsuse. Eelmise aasta neljanda kvartali hõivemäära tõusu prognoositakse vaid 0.7%, mis on oluliselt madalam varasemast 1.3%st. Samal perioodil peaks töötuse määr olema ligikaudu 3.3%.

USD: tööturuandmed ja keskpanga otsus

USD: tööturuandmed ja keskpanga otsus

Tõenäoliselt on turgudel Föderaalreservi intressimäärade tõstmine juba 25 baaspunkti. Regulaatori otsus tehakse teatavaks kolmapäeval, kuigi osalejad selles osas üllatusi ei oota. Seetõttu võib dollar jääda surve alla, kuna EKP tegutseb agressiivsemalt. Siiski võib USA dollari kokkuvarisemise peatada tugev aruanne mittepõllumajandussektori uute töökohtade arvu kohta, mida oodatakse reedel.

Statistilised andmed Hiinast

Statistilised andmed Hiinast

NBS Manufacturing PMI esitletakse teisipäeval ja Caixin Manufacturing PMI kolmapäeval. Investorid saavad teavet Hiina majanduse taastumise kohta. Väärib märkimist, et 2022. aasta detsembri statistika näitas tootmistempo järsku langust. Jaanuari näit ületab prognooside kohaselt eelmise aasta tulemusi, andes märku riigi tööstussektori tõusujoonest.

EUR: EKP toetab eurot

EUR: EKP toetab eurot

Neljapäeval otsustab EKP intressimäära üle, kusjuures selle sündmuse ootused on viimasel ajal eurot tugevalt toetanud. Turg vaatab nüüd juba 50 baaspunkti tõusu, sest Christine Lagarde on korduvalt rääkinud vajadusest tegutseda kiiresti ja agressiivselt. Seda otsust ei muudaks isegi Euroopa inflatsioonimäära langus. Turuosalised keskenduvad ka EKP juhi pressikonverentsile: neil on oluline mõista, kas regulaator on veebruaris valmis samamoodi käituma.

GBP: oodatakse intressimäärade tõusu

GBP: oodatakse intressimäärade tõusu

Arvatakse, et Ühendkuningriigi majandus ei ole heas seisus ning majanduslanguse oht kasvab. Inglismaa keskpank on sunnitud neljapäevasel koosolekul intressimäärasid tõstma, isegi kui majandusandmed jätavad soovida. Turuosalised hindavad intressimäärade tõusu korraga 50 baaspunkti võrra. Kuna GBP/USD testis tugevat vastupanupiirkonda üle nädala, võib selline otsus anda naelale lühiajalist tuge.


Materjali valmistab ette

Finantsanalüütik ja edukas kaupleja; eelistab oma praktikas väga lenduvaid instrumente. Korraldab igapäevaseid veebiseminare kauplemise kohta ja kujundab RoboForexi õppematerjale.